| 
  • If you are citizen of an European Union member nation, you may not use this service unless you are at least 16 years old.

  • You already know Dokkio is an AI-powered assistant to organize & manage your digital files & messages. Very soon, Dokkio will support Outlook as well as One Drive. Check it out today!

View
 

011207

Page history last edited by PBworks 16 years, 4 months ago

Tervetuloa nukkekotiwikin toiseen joulukalenteriin! Tänään alkaa satumainen matka kohti joulua. Matkalla tapaamme tuttuja ja saamme paitsi linkkivinkkejä, ohjeita ja ideoita myös viime hetken lahjavinkkejä :). Luukuttajat ovat nähneet kovasti vaivaa luukkujensa täyttämisessä, joten ilahdutathan heitä jättämällä kommenttisi. Ja jos sinua alkaa harmittaa, ettet saanut omaa kuvaasi mukaan kalenteriin, älä sure, vielä ei ole liian myöhäistä, sillä jouluaaton luukusta kääritään kokoon luukkujen luukku: sinne kaikki halukkaat saavat kuvansa lisätä.

Jouluna hurjatkin toiveet voivat toteutua: me pääsimme tapaamaan tonttuperhettä! Tyttäreni ja tonttupoika alkoivat heti vertailemaan saamiaan lahjoja.

Ja vauva löysi pöydän alta jotain mielenkiintoista, voi apua!

 

Tämä Tonttukoto-pienoishuone on syntynyt jo muutama vuosi sitten ja se on ehtinyt olla näytillä paitsi Nukkekotielämää-kirjassa myös muutamassa näyttelyssä. Idea huoneeseen syntyi Suuren tonttukirjan hahmoista, jotka oikeasti ovat joulukuusen koristeita. Tuunasin ne mm. uusilla tonttulakeilla, kalusteet olivat itse koottavia. Selasin tonttukirjat moneen kertaan miettien, mitä kaikkia tonttumaisia yksityiskohtia pieneen huoneeseen saan mahtumaan, ja paljonhan niitä mahtuikin, mm. makuualkovi ja kotihiiri. Kodossa vietetään ikuista joulua, eli saan pitää ympäri vuoden esillä massataiteilijoiden herkkuja, pöydässä on mm. Eija Sirjosen kinkkua, Eeva Vehniäisen rosollia ja Taru Astikaisen lasimestarinsilliä. Myös nuket ovat Tarun käsialaa. Kirjahyllyssä on mm. Riikamaria Paakkunaisen Kalevala. Kaikki edellä mainitut taiturit ovat muuten huomenna myymässä Nukke- ja nallemarkkinolla, ethän vain jätä väliin vuoden suurinta nukkekotitapahtumaa. Ja olen siellä minäkin, tulethan moikkaamaan.

 

Mukavaa joulunodotusta kalenterin parissa! -jj

 

Lukijoiden kommentteja: Onpas jouluisan mukava alku kalenterille. Toivottavasti tarinaan seuraa vielä jatkoa. T.Nasu

 

Ihanat kuvat, niin paljon yksityiskohtia ja juuri oikeat värit ja tunnelma! Minä olinkin jo ehtinyt unohtaa tonttujen kotisi. Kyllä pääsi upeasti joulunodotuksesta kiinni, kiitos! t.Hanna ja leijona

 

Hauska tarina ja niin tunnelmallisia kuvia, ihanhan tässä alkaa joulumieli heräilemään. T. Sanna

 

Kiitokset ihanasta joulukalenterista, JJ! Markkinoilla nähdään, jos uskallan puhutella ketään. :D t. wooper

 

Tonttukoto on ihana! Tulkaa tutut nykimään hihasta markkinoilla jos törmäätte - minulla on taas Liiolii-rintanappi takissa! T. Liiolii

 

Ihana Tonttukoto! Mielikirjani hahmot siellä vielä vilkuttavat! :D t. Mymmeli

Comments (0)

You don't have permission to comment on this page.